Choose another country or territory to see the content you are shopping for online.

Garphyttan sine klær kombinerer friluftsliv, arbeid og fritid - både når det gjelder design og funksjon. Visjonen er en kleskolleksjon som visker ut grenser, og inspirerer brukeren til å presse sine egne grenser.

Våre klær

Det er Johan Skullman som har utviklet alle Garphyttan sine klær. Han er et ikon innenfor friluftsverden, og en ekspert på overlevelse. Han har utviklet klærna ut ifra de kravene han selv stiller til sitt tøy når han er aktiv. Klærne skal være behagelige, holdbare og multifunksjonelle. De passer like bra for de som lever et aktivt liv ute i naturen, som for dem som er hjemme og fikser.

Med Garphyttan sine klær merker du raskt at lommene sitter akkurat der du ønsker, og at de kan strammes og justeres for forskjellige omgivelser og situasjoner.

I utviklingen har Johan hatt fokus på samspill mellom menneske og natur. Alle som kler seg i Garphyttan kan stole på at klærne er holdbare, både i sømmene og ut ifra et globalt miljøperspektiv.

Johan Skullman

Naturen har alltid vært viktig for Johan. Et aktivt uteliv med orientering og langrenn preget oppveksten hans. Johan er en velkjent profil innen friluftsverden, og han arbeider til daglig som ekspert for noen av Nordens største aktører innenfor dette området.

Garphyttans utviklingsjef, Johan Skullmann har mer enn 30 års erfaring fra sine år som offiser i svenske Forsvaret, der han tjenestegjorde innenfor spaning- og etterretningstjenesten. Han jobber også som systemleder for personlig utstyr, som omfatter det overordnede ansvaret for å stille krav og teste alle klær, beskyttelsesutstyr og annet personlig utstyr som skal sikre soldatenes komfort og overlevelse i feltet.

Under sine år i forsvaret utdannet han seg også til spesialinstruktør i overlevelsestjenesten og rappelering, klatring og fjellsikkerhet. Han fikk også formell kompentanse innenfor arbeid- og prestasjonsfysiologi, tekstil- og bekledningsteknologi, materialvitenskap samt funksjonelt design. Gjennom jobb i ulike bransjer har han god innsikt og erfaring fra el-industriens monstørservice og tradisjonelt skogsarbeid.

De seneste ti årene, siden han ga seg på den militære bane, har Johan vært fremgangsrik som produktuvikler og global ambassadør for flere velkjente varemerker som Hestrahansken, Aclima, Morakniv, Real Turmat, The Grayl og frem til 2018 også med Fjällräven og Primus m fl. Med sin store erfaring er han nå også en viktig del av Garphyttan og vi setter stor pris på å ha han som utviklingssjef og ansvarlig for vårt erfarne testteam.

Garphyttan

Garphyttan symboliserer det gamle bondesamfunnet: Et liv på gårder, og med arbeid i skog, mark, småbruk, hytter og i smier. Grensen mellom arbeid og fritid, mennesker og natur, innendør- og utendørsliv, var ikke like tydelig før som det er i dag - da levde man sammen med naturen.

Det tøffe livet hvor råvarer fra fjell og jord ble foredlet til hverdagsprodukter, krevde pålitelige klær og redskaper.

Det er idealene fra denne tiden som vi vil verne om hos Garphyttan.